Selecteer een pagina

WAT KAN DE OPLOSSING TOCH SIMPEL ZIJN?

Het gevoel van stress en vermoeidheid neemt langzaam toe. Mijn hoofd begint te bonken. Ik begin troebel te zien. Ik kom moeilijker op woorden. Mijn bekken doen zeer van de eettafelstoel. Alle geluiden komen harder binnen.
Buiten gaat een schuurmachine aan. De een na de ander vraag komt op mij af; “Mama, de app op mijn telefoon werkt niet meer voor school, mag ik jouw telefoon lenen?” “Schat, kun je een boodschappenlijstje maken?” Er komt een appje binnen van een nieuwe coachaanvraag. Oh, die moet ik echt even inplannen. De ringtone van Skype for business gaat over. Het is tijd voor het teamoverleg. Ik neem op…

Al weken ben ik bezig alle bordjes omhoog te houden. Ervoor te zorgen dat;
– De kinderen deelnemen aan de online schoollessen zonder ondertussen op hun telefoon te kletskousen met vriendinnetjes, YouTube filmpjes te kijken of Roblox te spelen. (bordje 1 onderwijsassistent)
– De kinderen gezond blijven door een vitaminepil toe te stoppen en fruit te laten eten (bordje 2, moeder)
– Dat mijn ouders voldoende boodschappen in huis hebben en te helpen waar nodig. (bordje 3 mantelzorger)
– Appjes van coachees te beantwoorden, nieuwe aanvragen in te plannen en ze op weg te helpen. (bordje 4, coach in mijn eigen coachpraktijk)
– Dat al het werk van mijn extra parttimebaan uitgevoerd wordt en mijn baas gelukkig blijft. (bordje 5; secretaresse)
– De vragen van mijn lieve man, die nu dapper en dankbaar de achterstallige klussen in huis aanpakt, te beantwoorden en mee te beslissen welke kleur verf de trap wordt enzo. Wat we vanavond gaan eten? Of ik even een lijstje wil maken dan haalt hij gelijk boodschappen nadat hij bij de bouwmarkt de benodigde spullen heeft gekocht. (bordjes 6 en 7; vrouw en huishoudmanager)

Als multifunctioneel mens en multi-taskende super moeder, vrouw, coach, secretaresse, mantelzorger en huishoudmanager doe ik het toch maar allemaal, met liefde en soms met wat tegenzin. Ik was trots op mijzelf, dat ik zo flexibel kan omgaan met deze nieuwe situatie in deze bijzondere Coronatijd. Ik ben nog steeds trots. Ik genoot zelfs van ons gezin, lekker thuis bij elkaar. Ik geniet nog steeds. Van het zonnetje en van af en toe even relaxen in mijn tuin. Mijn lieve ouders die ik nu mag helpen. Zo fijn om voor hen te kunnen en mogen zorgen, nadat zij al die jaren voor mij hebben gezorgd. Een coachee die dankbaar is dat ik naar haar luister zonder oordeel. Dat geeft mij kracht.
Alleen dat werk van mijn extra secretaresse baan.. Mmmm ik krijg niet alles af ondanks werkuren verdelen over 4 i.p.v. 3 dagen. En langzaam steekt daar schuldgevoel zijn lelijke kop op. De vermoeidheid neemt langzaamaan toe. Maar! Ik weet mij te redden met mijn NLP-technieken en al mijn coach- en levenskennis. Ik neutraliseer de heftige emoties, ga rustig zitten, ga dieper in op mijn gevoel en behoefte, laat de oplossingen de revue passeren en breng mijn onderbewuste op de hoogte van mijn intentie.
Tijdens het eerstvolgende overleg deel ik de oplossing om een aantal werkzaamheden over te dragen aan een andere collega. Mijn manager vindt dat een goed idee. Helaas… mijn collega’s hebben het zelf ook superdruk. Oef, wat nu…
Ik blijf kalm en rustig bij mijn intentie, behoefte en gevoel. En, vanuit het onderbewuste popt daar in een mum van een seconde een andere oplossing op. Het valt mij namelijk op dat ik mij de laatste tijd laat afleiden door de aanhoudende stroom mailtjes, de vervanging voor de normale mondelinge vragen. Zo kom ik niet aan het “echte” doe-werk. Ik besluit ter plekke dat ik mijn mail maar 2x per dag bekijk en de rest van mijn werkuren besteed aan het “echte” doe-werk. Meteen valt er een last van mij af. Dankbaar voor mijn kennis en het vertrouwen in mijn onderbewuste dat die de juiste keuzes maakt. De dag erna meld ik ook dat ik 1 week vakantie opneem over 2 weken.

Ben jij ook zo druk in de weer met die bordjes?
Kun jij juist wel wat hulp gebruiken? Bel mij klik op het nummer onderaan.

Of meld je aan via het contactformulier.

Per email : info@justbirgit.nl

Birgit Rademakers
Tel 0629265010

Essebaan 38
2908LK Capelle aan den IJssel

KvK: 75459744
BTWnr: NL001570063B78